irekzzzzz napisał:Ale do tematu dyplomy z "Technologia, Zarządzaniem i Organizacja w Budownictwie" + jestem specjalistą od technologii betonu
Miałem już coś wystukać , jednak dałem sobie po łapach .
To czuć na kilometr !
Jaki z ciebie budowlaniec , jak ty jesteś jedynie administratorem budowy .
W latach 80 ubiegłego wieku , taką profesją zajmowali się zwykli majstrowie , po zawodówkach i mieli po 1000-ludków , a place budowy miały nieraz wielkość 1/4 miasteczka .
Teraz to nie dziw iż agencja ciebie spławiła kulturalnie , punktując brak norweskiego .
Tu zarządzaniem budową , zajmują się niezależne firmy administracyjne .
Gdybyś był inżynierem konstrukcyjnym , sanitarnym , drogowym , to pracę miałbyś z samym anglikiem i to z pocałowaniem twojej prawicy , po sam łokieć .
A tak pozostaje tobie jedynie praca w Polsce .
Tu się nie pchaj , to nie te czasy twoich znajomych .
Fizyczny tutaj , zarabia realnie mniej niż ty w Polsce jako kawopij pospolity .
Może jak byś wskoczył na jakąś betoniarnię lub na prefabrykację , jako asystent .To jeszcze ujdzie w tłoku . Inaczej to z Twoimi aspiracjami szkoda głowy brudzić językiem Nordyckim i całkiem niezrozumiałymi dla polskiego budownictwa zwyczajami jakie tu w Norwegi panują na budowach .
Lepie zajmij się uczciwie , kuciem przepisów prawnych , jakie masz na egzamin , jest tego sporo i uwierz iż na egzaminie walą równo po kolei , bez mrugnięcia powieką .
Pozdrawiam
Miałem już coś wystukać , jednak dałem sobie po łapach .
To czuć na kilometr !
Jaki z ciebie budowlaniec , jak ty jesteś jedynie administratorem budowy .
W latach 80 ubiegłego wieku , taką profesją zajmowali się zwykli majstrowie , po zawodówkach i mieli po 1000-ludków , a place budowy miały nieraz wielkość 1/4 miasteczka .
Teraz to nie dziw iż agencja ciebie spławiła kulturalnie , punktując brak norweskiego .
Tu zarządzaniem budową , zajmują się niezależne firmy administracyjne .
Gdybyś był inżynierem konstrukcyjnym , sanitarnym , drogowym , to pracę miałbyś z samym anglikiem i to z pocałowaniem twojej prawicy , po sam łokieć .
A tak pozostaje tobie jedynie praca w Polsce .
Tu się nie pchaj , to nie te czasy twoich znajomych .
Fizyczny tutaj , zarabia realnie mniej niż ty w Polsce jako kawopij pospolity .
Może jak byś wskoczył na jakąś betoniarnię lub na prefabrykację , jako asystent .To jeszcze ujdzie w tłoku . Inaczej to z Twoimi aspiracjami szkoda głowy brudzić językiem Nordyckim i całkiem niezrozumiałymi dla polskiego budownictwa zwyczajami jakie tu w Norwegi panują na budowach .
Lepie zajmij się uczciwie , kuciem przepisów prawnych , jakie masz na egzamin , jest tego sporo i uwierz iż na egzaminie walą równo po kolei , bez mrugnięcia powieką .
Pozdrawiam